söndag 27 maj 2012

Pingsthelgen i solen



Elise sköter sig och har fått flera blad. Landen inte bara skiftar i grönt utan ser faktiskt gröna ut från alla håll. Vi gav dem lite vatten på kvällen i väntan på nästa regn. Rensar gör jag lite då och då, och det går bra från gångarna mellan bäddarna. Lagom till Mors dag har också morsdagsblommorna slagit ut.

Sedan kupade vi potatisen som har börjat sticka upp och planerade ut sättlöken. Vi grävde igenom landet där vi ska sätta grönkålen. Grannen säger att vi måste inhägna den för rådjuren är galna i grönkål. Nu har vi slagit ner stolpar i hörnen på landet och ska sätta nät omkring så snart utplantering skett. Det törs vi inte göra förrän efter andra juni, då järnnätterna borde inträffa. Ett rådjur kan hoppa över en meter från stående så vi tänker sätta linor ovanför nätet och fästa småtrasor av gamla lakan i dem. Någon har sagt att rådjuren tror att det är bakdelar av flyende rådjur och blir rädda.

Äppelträden blommar ljuvligt och luften är full av blombladen som faller som snö på gräset. Jag hittade en jättemurkla till. Det är konstigt att det är så roligt att hitta dem, trots att man väl inte ska äta dem så ofta. Gott är det i alla fall.

Efter ett besök på handelsträdgården för att köpa nya fästen till balkonglådorna konstruerade vi en ny klätterställning till luktärterna. Vi tog slanor som var cirka 150 cm långa och band ihop i toppen. Sedan placerade vi ut ”benen” i en lagom stor cirkel och flätade ihop dem med långa rötter av asken som vi grävt upp ur grönkålslandet. Till slut fäste vi kryssen med långa rankor av humle som är seg och stark. Vi kände oss oerhört belåtna med resultatet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar