måndag 27 juni 2011

Midsommar



Det börjar kännas spännande nu. Stänglarna är omkring 50 cm höga och ser fina och friska ut. Säger man så utmanar man förstås ödet. Troligen har det gått så pass bra tack vare regnet. Nu känns jorden fuktig långt ner.
Fast på midsommaraftonen var det fint väder så vi kunde skörda de första jordgubbarna, göra skattsökarutflykter med barnbarnen och kasta pil utomhus. Ormvråken svävade i cirklar ovanför våra huvuden och fåren bräkte belåtet. Vargen håller nog till i andra ändan av reviret.
Helgens rensningar skedde mest i de övriga landen. Bönplantorna ser bra ut, men gurkorna hade lagt av. Vi fick köpa nya plantor. Då hittade vi också fina plantor av kålrabbi, som det ska bli spännande att följa.
På väg till plantskolan i Åkersberga öppnades plötsligt den mest fantastiska vy framför oss. De mjukt böljande åkrarna omkring Hakunge lyste blå. Det visade sig vara blommande oljelin. Vilken lycka! Den som vill se något vackert får skynda sig dit för att njuta.
Här sitter jag och muttrar om mera linodling i Sverige, och så snubblar man över just det bara ”runt knuten” så att säga.

1 kommentar:

  1. Vackert! Vi vill se mer bilder på odlingarna i landet också!

    SvaraRadera